ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΡΒΑΤΗΣ

ΚΙΘΑΡΑ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

Ο Άγγελος Μουρβάτης εκτός των σχετικών με τη μουσική τίτλους ( κάτοχος πτυχίου αρμονίας και πτυχίου της Rockschool), έχει αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, και ασκεί το επάγγελμα του μουσικού. Αφού δούλεψε σε ωδεία της πόλης της Ξάνθης δημιούργησε  το δικό του Μουσικό Εργαστήριο όπου παραδίδει μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας. Εργάζεται ως μουσικός-καθηγητής συνολικά 25 χρόνια. Εφόσον είναι ελεύθερος επαγγελματίας έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πολλές συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Έχει στο ενεργητικό του 6 δίσκους και συμμετοχή στη συλλογή ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΡΟΚ 2 που κυκλοφόρησε το 2000-1 από την ΜΒΙ RECORDS. Επίσης υπάρχουν 4 video clips από τα τραγούδια: ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΚΡΕΣ του πρώτου δίσκου και ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ από το δεύτερο δίσκο ,το LOVE IS από τον πέμπτο και το ΧΑΝΟΜΑΙ από τον προτελευταίο.

Ο πρώτος δίσκος έχει τίτλο ΨΥΧΗ και κυκλοφόρησε από το ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ. (ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΗΣ) μέσω διακίνησης της LAZY DOG το 1998.Ο δεύτερος με τίτλο ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ, κυκλοφόρησε το 2000 από τη LAZY DOG.

Προστίθεται πλέον  το όνομα του συγκροτήματος  και ονομάζονται ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΡΒΑΤΗΣ+ΨΥΧΗ.

Οι live εμφανίσεις τους είναι αρκετές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις τους με Β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, SOCRATES,  Γ. ΧΑΡΟΥΛΗ , ΠΥΞ ΛΑΞ , ΤΣΟΠΑΝΑ RAVE ,    ΜΑΣΚΕΣ , MAGIC DE SPELL  ,  ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ,  ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ,  ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ,  ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ κ.α.

O τρίτος δίσκος κυκλοφόρησε από την LAZY DOG με τον τίτλο “ΚΑΛΗΜΕΡΑ”. Περιέχει 11 τραγούδια από τα οποία τα 3 είναι ορχηστρικά. Στα 2 τραγούδια τους στίχους έγραψε ο λογοτέχνης Θανάσης Μουσόπουλος.

Στη συνέχεια ήρθε το  πετυχημένο καθαριστικό  album  “NEVER BREAK  A WINDOW IN THE WINTER”  το οποίο  κυκλοφόρησε  από την δισκογραφική εταιρεία  ENCORE RECORDINGS (2004) και στο εξωτερικό με 13 ορχηστρικά τραγούδια, τραγούδια που μεταδόθηκαν από δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Ευρώπη και Αμερική.

Τον Νοέμβριο του 2007 ο Άγγελος Μουρβάτης συστήνει ένα καινούριο μουσικό σχήμα ,τους COSMICRAY και κυκλοφορεί ένας νέος  δίσκος  με αγγλόφωνο στίχο και τίτλο “Love Is”.

Σημαντικοί σταθμοί στην μουσική πορεία του Άγγελου είναι οι εμφανίσεις του με τον ALAN PARSONS,  τους  SCORPIONS , τον κιθαρίστα των GUNS AND ROSES GILBY CLARKE και τους DEEP PURPLE.

Η επόμενη δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει ένα album με  10 τραγούδια, με τίτλο ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ το 2013 από την Plus Rec.

Λίγο αργότερα και μέχρι το 2017 ετοιμάζει τα νέα singles των COSMICRAY  με τίτλους “FLY MY LOVE”, “THIS IS THE STORY” ,”LOOK UP”,”YESTERDAYS” που συνοδεύονται από πολλές εμφανίσεις σε διάφορα φεστιβάλ της χώρας αλλά και από πολλές ραδιοφωνικές μεταδόσεις καθώς και από εμφάνιση και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για 4η φορά. (Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 εμφανίσθηκε και το Μουσικό εργαστήριο με το τραγούδι smoke on the water.)

Το 2017 κυκλοφόρησε το ¨20 χρόνια χρώματα ονείρου ¨ από την Plus Rec, που αποτελεί μία συλλογή τραγουδιών του από το 1997 και για όλη την πορεία των ¨Ψυχή¨ με  αφορμή το πέρασμα 20 χρόνων απο την πρώτη κυκλοφορία .

Έχει συνεργαστεί με το θεατρικό εργαστήριο “Ανατολικά του Νέστου” για το οποίο έγραψε τη μουσική της πετυχημένης τους παράστασης ΠΙΝΟΚΙΟ. Επίσης μελοποίησε ποιήματα των Παυλόπουλου, Πολυδούρη, Κωτούλα, Μουσόπουλου κ.ά.

Έγραψε τη μουσική για πολλές σχολικές παραστάσεις και έκανε τη μουσική διδασκαλία στις μουσικές παραστάσεις Ο ΙΣΟΒΙΤΗΣ, BLUES BROTHERS, MAMA MIA, WE WILL ROCK YOU σε συνεργασία με το 1ο Γενικό Λύκειο της Ξάνθης. Έχει επίσης πραγματοποιήσει σεμινάρια ηλεκτρικής κιθάρας σε διάφορες πόλεις. Όλο το υλικό υπάρχει αναρτημένο στο διαδίκτυο.

Όλη η σταδιοδρομία έχει γίνει με ορμητήριο την Ξάνθη αφού πάντα πίστευε ότι μουσική μπορείς να παράγεις από τον τόπο σου και όχι μόνο στις μεγαλουπόλεις.

Πληροφορίες
Social Media επαφές

Μαθήματά