Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

"Θέλω να μοιραστώ με τα παιδιά μου το πάθος μου για τη μουσική δημιουργία και τη χαρά που αυτή απλόχερα επιστρέφει!" Άγγελος

Κάντε τη μάθηση διασκέδαση!

Με αγάπη, πάθος και πάνω από όλα συνέπεια , την εμπειρία των 24 χρόνων πορείας στη μουσική εκπαίδευση της πόλης μας αλλά και την σημαντική επαγγελματική εμπειρία και την παιδαγωγική επάρκεια του Άγγελου Μουρβάτη συνεχίζουμε το μουσικό μας ταξίδι, έχοντας την εμπιστοσύνη των μαθητών/τριών και των γονιών τους και προσφέρουμε το ιδανικότερο περιβάλλον για να αναπτυχθεί κάθε μουσικό ταλέντο. Εκμεταλλευόμαστε και συνδυάζουμε τη βοήθεια που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και χρησιμοποιούμε τα ψηφιακά μέσα τελευταίας τεχνολογίας για την παραγωγή της πιο άρτιας μουσικής εκπαίδευσης.

Στο Εργαστήριό μας τα παιδιά παίρνουν τα κίνητρα ώστε να αγαπήσουν αρχικά τη μουσική και να αντιληφθούν τη σημασία της σε όλες τις παραμέτρους της ζωής τους.

Γνωρίζουμε όλοι πως η μουσική είναι μια ανθρώπινη δραστηριότητα η οποία μας περιβάλλει στην καθημερινή μας ζωή άλλες φορές συνειδητά μέσω των προσωπικών μας επιλογών κι άλλες φορές ασυνείδητα μέσα από τα ακούσματα που λαμβάνουμε σε όλους τους χώρους.

Εμείς πιστεύουμε ότι η διδασκαλία της μουσικής είναι κάτι ιδιαίτερο. Στα 24 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου μας το έχουμε αποδείξει. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν τόσα χρόνια οι μαθητές/τριές μας και οι γονείς τους αποδεικνύουν την πρωτοποριακή και υψηλής ποιότητας μουσική εκπαίδευση που παρέχουμε.

Σκοπός μας είναι να  βιώνουν οι μαθητές/τριές μας την έξαψη και τη χαρά που χαρίζει η εκμάθηση της μουσικής και ειδικά η έκφρασή της μπροστά σε κοινό  και να αντιλαμβάνονται τη σημασία της συνεργασίας με άλλους μουσικούς όταν ο στόχος είναι η μουσική δημιουργία.

Στόχος μας είναι οι μαθητές/τριες αλλά και οι γονείς τους να αγαπήσουν τη μουσική γιατί  προσφέρει, πέρα από γνώση, όμορφες αναμνήσεις, χαρά, εκτόνωση, χαλάρωση και, γιατί όχι, επαγγελματική αποκατάσταση και πλέον  επίσημη πιστοποίηση. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε την αγάπη για τη μουσική στα παιδιά. Προσπαθούμε ώστε τα παιδιά να αντιληφθούν την αξία της και να μάθουν να δουλεύουν σωστά για να την κατακτήσουν. Ελπίζουμε να πείσουμε τα παιδιά για την πλήρωση και την ικανοποίηση που χαρίζει η δημιουργία “κάνοντας” μουσική.

Εστιάζουμε επομένως στην εκμάθηση της σωστής τεχνικής, τον ρυθμό και την ανάγνωση από την αρχή της γνωριμίας των παιδιών με τη μουσική. Όσο οι μαθητές/τριές μας προχωρούν, συνεχίζουν σε πιο απαιτητικό επίπεδο  τεχνικής για να αποκτήσουν επάρκεια σε σημαντικό ρεπερτόριο και να αναπτύξουν μία γενική μουσικότητα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας το κατορθώνουν!