ΧΡΙΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΟΥΚΙΔΟΥ

ΦΩΝΗΤΙΚΗ

Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και συνέχισε τις μουσικές σπουδές στο Conservatory Αλεξανδρούπολης όπου απέκτησε τους παρακάτω τίτλους σπουδών : Αρμονία (Άριστα παμψηφεί), Φούγκα (Άριστα παμψηφεί), με καθηγητή τον Γάλλο διευθυντή ορχήστρας Jean Christophe Charron. Πτυχίο πιάνου (Άριστα) με καθηγητές τον συνθέτη Βαγγέλη Καραφυλλίδη και Αθανάσιο Τρικούπη. Πτυχίο Λυρικού τραγουδιού (Άριστα παμψηφεί) με υπεύθυνους καθηγητές τον σολίστ Αντώνη Κορωναίο και την σολίστ Αντωνία Καλογήρου.

Διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λυρικού τραγουδιού του Υπουργείου Παιδείας με Α’ βραβείο και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραδοσιακού τραγουδιού με Α’ βραβείο.
Απέσπασε την υποτροφία του Ιδρύματος Γουλανδρή ως λυρική τραγουδίστρια στο Πανεπιστήμιο του Cranfield της Μ.Βρετανίας.

Εργάστηκε  στο Σχολείο Πολιτισμού στα Αρχαία Άβδηρα χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και σε ωδεία και μουσικές σχολές στην Ξάνθη και σε γειτονικές πόλεις. Είναι καθηγήτρια ορθοφωνίας και φωνητικής στο Θεατρικό Εργαστήρι δραματικής τέχνης “Ανατολικά του Νέστου”  όπου αναλαμβάνει την προετοιμασία σε δραματικές σχολές.
Έχει συμμετάσχει στις παρακάτω θεατρικές παραστάσεις : << Το γαϊτανάκι >> της Ζωρζ Σαρρή << Παράθυρο στον κόσμο της ποίησης >> – μουσικοθεατρική παράσταση με παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Θάσο, <<Αφιέρωμα στον Ν.Γκάτσο>>, Συναυλίες με τον Γ.Χατζηνάσιο <<Αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση>>, <<Αφιέρωμα στον Αττίκ>> και τέλος << Αφιέρωμα στον Ν.Καββαδία>> σε συνεργασία με το θέατρο Ανατολικά του Νέστου.

Υπήρξε κορεπετίτορ στη χορωδία <<Αρίων>> και έγραψε πρωτότυπη μουσική σύνθεση στα παρακάτω παιδικά θεατρικά έργα : << Το γαϊτανάκι>>, << Όλιβερ Τουίστ>>, <<Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά>>, <<Το μυστικό του πύργου>>, <<Δον Κιχώτης>>.

Παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα την κινησιολογία στο λυρικό τραγούδι με την Ιταλίδα soprano Anna Portika Pamer (140 ώρες) καθώς με σεμινάριο με θέμα την οργανική μουσική και τον φωνητικό λόγο με τον συνθέτη και πιανίστα Ι.Ιωαννίδη (10 ώρες).

Πληροφορίες
Social Media επαφές

Μαθήματά